ВИРУС КОРОНА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Преминула једна особа, на лечењу у болници 40 пацијената

М.Б.

03. 02. 2021. у 15:27

ВИРУС КОРОНА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Преминула једна особа, на лечењу у болници 40 пацијената

Фото: М.Б.

ПРЕМИНУЛА је, нажалост, још једна особа у Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, током минулих 24 сата. На тим одељењима, тренутно се лечи 40 пацијената.

- Према пресеку од јутрос од осам сати, од тих 40 тренутно хоспитализованих пацијената, на Грудном одељењу смештено је њих 15, на Интерном 16 и девет на Неурологији. Током протекла 24 часа, хоспитализовали смо четири особе са симптомима, који указују на могућу инфекцију корона вирусом, петоро пацијената отпустили смо кући. Од тренутно збринутих у нашој болници, позитивно на корона вирус је њих 27, негативно је 11, један пацијент чека резултате тестирања – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

О тренутној епидимолошкој ситуацији у Рудничко-таковском крају, др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу, званично данас саопштава ове податке о зарази од ковид-19.

- Укупан број заражених у овом „трећем пику“ епидемије је 1.520. Од њих, 697 особа је излечено, они и њихови контакти су ослобођени кућне изолазије. Преостала ковид позитивна лица, налазе се у кућној изолацији, под медицинским надзором овог Дома. Јуче је у Ковид амбуланти овог Дома прегледано 116 лица, урађена су 42 антигенска теста, узето седам назофарингеалних брисева, две особе су из ње јуче упућене на хоспитализацију – изјавио је данас др Чивовић.

Статистику епидемије ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.520 лица, уз нажалост 80 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)