ОШТРЕ КАЗНЕ ЗА "ДИВЉЕ" ТАКСИСТЕ: Одузимање возила, па лежарина од 67.000 за нелегални превоз путника

Г.Ћировић

03. 02. 2021. у 14:01

ОШТРЕ КАЗНЕ ЗА ДИВЉЕ ТАКСИСТЕ: Одузимање возила, па лежарина од 67.000 за нелегални превоз путника

Фото:Г.Шљивић

ПРИМЕНА прошлогодишње одлуке краљевачког Градског већа о искључивању из саобраћаја возила којима физичка лица нелегално обављају услуге такозваног „дивљег“, линијског превоза путника, већ даје прве ефекте.

Овом одлуком возила се искључују из саобраћаја 30 или 90 дана, а њихови власници у обавези су да, уз казну за учињени прекршај, плате и трошкове чувања возила на паркингу ЈКП „Чистоћа“, такозвану лежарину од 750 динара по дану, односно најмање 22.500, а највише чак 67.500 динара. 

Како сазнајемо, саобраћајна инспекција је током минулих месец дана из саобраћаја искључила шест оваквих возила.

- По истеку казненог периода, инспекција власнику издаје потврду да може да преузме возило, а ми фактуру за трошкове чувања. Своје обавезе власник је дужан да измири у року од осам дана, у супротном наплата се обавља преко јавног извршитеаља – појашњава процедуру Ивица Богојевић, директор ЈКП „Чистоћа“ у Краљеву.

Ово је само један од начина којим се овдашња локална самоуправа залаже за увођења реда у обављању јавног превоза и такси услуга. Подсећамо, уз ригорозну контролу дивљих превозника, одлуком Скупштине града сви таксисти пре него што почну да обављају ову делатност у обавези су да најпре положе испит из познавања прописа и познавања града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)