СУСРЕТИ ЈЕДНОМ МЕСЕЧНО : Одржан је први састанак компаније Рио Сава и мештана Јадра

В.М.

02. 02. 2021. у 17:04

ОДРЖАН је први састанак радне групе – представника месних заједница, компаније Рио Сава , и локалног становништва, у Лозници, речено је „Новостима“ у тој компанији.

СУСРЕТИ ЈЕДНОМ МЕСЕЧНО : Одржан је први састанак компаније Рио Сава и мештана Јадра

Фото: В.М.

Ово је, како кажу,” још један модел који компанија планира да примени у оквиру свог транспарентног приступа релизацији пројекта, а све у циљу што боље информисаности локалног становништа, али и бољег разумевања од стране компаније онога што грађане Лознице и околине брине”.   

- Циљ радне групе јесте пружање адекватних информација у вези са реализацијом пројекта „Јадар”, односно циљ је да компанија на што бољи начин одговори на питања заинтересованих грађана - наглашавају из Рио Сава. Радна група ће се састајати минимум једном месечно, уз поштовање свих епидемиолошких мера. 

Учесници састанка разговарали су о темама које највише интересују грађане, и то о откупу земљишта – шта власници земљишта и покретне и непокретне имовине могу очекивати од компаније, шта подразумева програм подршке за домаћинства која се селе; утицају пројекта на животну средину – шта компанија ради како би заштитила животну средину, утицај на реке, пољопривредно земљиште, ваздух; депонији – начин одлагања и локација депоније, али свим другим важним питањима и аспектима пројекта „Јадар“. 

На састанку се такође разговарало и о значају пројекта Јадар за Лозницу и околину, али и за целу Србију. 

- Сарадња са свим заинтересованим странама је од кључне важности за даљи развој пројекта. Само кроз отворен однос и међусобну сарадњу овај пројекат може да се развија на начин који ће донети добробит свима. Управо зато што верујемо у партнерски однос са локалном заједницом, одржан је овај састанак“, истакла је Весна Продановић, директорка компаније Рио Сава Еxплоратион у Србији. 

- До сада смо организовали мноштво састанака са грађанима Лознице и околине, али ово је први у низу оваквог типа - додала је Продановићева рекавши да ће компанија и у будућности наставити транспарентно да комуницира и то још интензивније и да ће представници компаније наставити да буду доступни да одговоре на сва питања које локална заједница поставља.  

Подсећамо, компанија Рио Сава Еxплоратион је од 2019. године организовала 19 дана „Отворених врата“ на тему животне средине, квалитета вода, ваздуха, утицаја буке, биодиверзитета, просторног плана, културне баштине и правно-имовинских односа. До сада је ове догађаје посетило око 450 грађана.  

  Такође, представници компаније су још једном истакли да сви који желе да добију детаљније информације о пројекту могу то да ураде у Инфо центрима компаније у Лозници, и Брезјаку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)