У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ 19 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Нема преминулих, у болници 39 пацијената

М. Б.

01. 02. 2021. у 14:11

У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ 19 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Нема преминулих, у болници 39 пацијената

Фото: М. Бошњак

МЕЊА се епидимолошка ситуација у Рудничко-таковском крају, током минулих 24 сата, у којој срећом ни данас нема ни једног преминулог пацијента од заразе ковид-19.

Званично, има 19 потврђено новзоражених.


У Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, тренутно се лечи 39  пацијената.
- Према пресеку од јутрос, на Грудном одељењу смештено је њих десет, на Интерном 17 и 12 на Неурологији. Позитиван тест на ковид-19 има њих 26, негативно је шесторо, седморо чека резултате тестирања, или тестирање. Током протекла 24 часа, хоспитализовали смо две особе са симптомима, који указују на могућу инфекцију корона вирусом, док у истом периоду нисмо имали отпуста кући – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Званичне податке о броју заражених корона вирусом у овом крају, износи надлежни др Александар Чивовић, в. д. директора милановачког Дома здравља.

- У овом „трећем пику“ епидемије, број заражених ковидом-19 тренутно је 1.508, од тог броја њих 685 је излечено. Сва остала лица и њихови контакти налазе се у кућној изолацији, под контролом лекара Дома здравља. У недељу (31.јануара) у Ковид амбуланти овог Дома, прегледано је укупно 114 особа, урађено 36 антигенских тестова, узето пет назофарингеалних брисева, на хоспитализацију су из ње упућене три особе – изјавио је данас др Чивовић.

Статистику епидемије ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је  укупно 1.508  лица, уз нажалост 79 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)