ОЧЕКУЈЕ СЕ ПАД БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Војводини 243 нова случаја, у Новом Саду 51

Љ.П.

31. 01. 2021. у 11:22

ОЧЕКУЈЕ СЕ ПАД БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Војводини 243 нова случаја, у Новом Саду 51

Фото: Б.Г.

НА подручју Војводине претходног дана регистрована су 243 нова случаја заражавања корона вирусом, а највећи број, њих 51 је регистрован у Новом Саду, саопштио је данас Институт за јавно здравље Војводине.

У овом тренутку у Војводини је регистровано 7.980 активних случајева, и очекује се даљи пад броја активних случајева у наредном периоду. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду – 2.074, док је у осталим општинама тренутно мање од 1.000 регистрованих активних случајева и бројеви су све мањи.

Институт за јавно здравље Војводине  епидемиолошку ситуацију у Покрајини и даље оцењује као ванредну са  стабилизацијом тренда оболевања на високом нивоу. У већини општина и градова, како напомињу, ситуација се и даље оцењује као ванредна, осим у општинама Шид, Оџаци, Србобран и Ириг где се оцењује као неповољна.

Из ове здравствене установе апелују на све да се настави са неопходним стриктним спровођењем проглашених мера контроле преношења болести како би се умањиле последице тренда раста броја оболелих и омогућило функционисање здравственог система.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)