ДОБИО ЋЕРКУ ДОК ЈЕ ГАСИО ПОЖАР: Душан из Кладова право са терена отрчао у породилиште (ФОТО/ВИДЕО)

С.М.Ј.

30. 01. 2021. у 20:46

У ПОЖАРУ који је избио данас око 14 сати и 30 минута у центру Кладова између Зелене пијаце и Дунавске улице изгорела је до темеља барака у којој су раније биле просторије Удружења инжењера и техничара, одмах поред зграде некадашњег Радничког универзитета.

ДОБИО ЋЕРКУ ДОК ЈЕ ГАСИО ПОЖАР: Душан из Кладова право са терена отрчао у породилиште (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: С.М.Ј.

Овај објекат од 200 квадрата гасила су шесторица припадника Ватрогасно спасилачког одељења Кладово и четворица ватрогасаца из Ватрогасне чете ХЕ “Ђердап један” са укупно пет возила.

Први на лице места у време када се пожар разбуктао и претио да угрози оближње стамбене куће, дошао је Душан Новаковић (23), најмлађи кладовски ватрогасац који је, док је гасио пожар са старијим колегом, из породилишта у непосредној близини ватрене стихије, добио вест да му се супруга Маја порађа.

Колеге су га једва наговориле да пође до кладовске болнице, па је Душан стигао таман на време да у униформи са пуном опремом, чађав и насмејан, упозна своју ћерку. Малена је добила име Сенка, а новопечени отац се вратио на посао и успео да са колегама пресече ватрену линију и заузда пожар, како не би даље ширио и угрозио породице које живе у близини и њихову имовину.

У пожару, срећом, нема повређених, али је материјална штета велика. Узрок пожара даће истрага која је у току.

Фото: С.М.Ј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)