ЦРНА ТРАВА ДОБИЛА СТРУЈУ: У већем делу општине нормализовано снабдевање

И.Митић

29. 01. 2021. у 12:10

У ВЕЋЕМ делу општине Црна Трава, која је због обилних снежних падавина остала без електричне енергије, у четвртак око 19 часова успостављено је редовно снабдевање, саопштено је из седишта Јабланичког управног округа.

ЦРНА ТРАВА ДОБИЛА СТРУЈУ: У већем делу општине нормализовано снабдевање

Фото: Приватна архива

Без струје су и даље насељена места Јабуковик, Криви Дел, Дарковце, Градска и Кална, али се очекује да у току дана и ова села добију струју. Нормализују се и телекомуникационе везе, јер је, због нестанка струје, у прекиду била фиксна и мобилна телефонија као и интернет.

Због обилних снежних падавина сви локални путеви су непроходни и они се сада чисте по приоритетима. Чишћење снега отежавао је јак ветар који је јуче, срећом, престао да дува.

У Црној Трави је пало око пола метра снега, а на појединим местима, због снежних наноса, дубина снежног покривача износи чак и метар.

Јуче је у овој локалној самоуправи проглашена ванредна ситуација, а надлежни поручују да су сва расположива механизација и људство Општинског и Окружног штаба за ванредне ситуације на терену.

Уколико ветар поново не буде почео да дува, путеви до свих махала у планинском подручју Црне Траве биће очишћени за седам дана.

Малобројно становништво ове општине је навикло на овакве временске услове, па се пре зиме увек добро припреме за снежне падавине које  их, по правилу, одсеку од света. Две старије особе су, због болести, на време евакуисане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)