ВЕЛИКО ИНТРЕСОВАЊЕ ЗА МАСОВНУ ИМУНИЗАЦИЈУ У СОМБОРУ: Вакцинисано преко 3700 људи

Ј. Б.

28. 01. 2021. у 18:11

ЗА масовну имунизацији против короне у Сомбору влада велико интересовање грађана, коју спроводи овдашњи Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ у сарадњи са Црвеним крстом Сомбора и Штабом за ванредне ситуације.

ВЕЛИКО ИНТРЕСОВАЊЕ ЗА МАСОВНУ  ИМУНИЗАЦИЈУ У СОМБОРУ: Вакцинисано преко 3700 људи

Фото: Ј. Бекић

Према речима др Здравка Холдика, начелника Ковид амбуланте, на пункту у Градској хали „Мостонга“ вакцину примају грађани који су се пријавили преко портала е-Управе.Он додаје да је од 8. па до 28 јануара вакцинисано више од 3.700 људи,и то кинеског произвођача „Синофарм“. Овде кажу да се дневно пелцује 450 грађана.

Oвдашњи Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ у најновијој испоруци добио је 1.740 кинеских вакцина. Из свих 15 села у Сомбор долазе житељи који су се пријавили.Ту су волонтери Цивилне заштите и Црвеног крста, препознатљиви са новим униформама, који помажу грађанима. На пункту је све добро организовано, па нема редова ни чекања,јер из кол центра који се налази у сомборском Црвеном крсту обавештавају пријављене пацијенте о термину пелцовања.

Како су нам рекли Биљана Клипа, скеретарка ЦК, и Иван Глигорић, члан Градског штаба за ванредне ситуације, десет волонтера пружа помоћ грађанима који долазе даприме вакцину у „Мостонгу“. За немоћне који живе сами и непокрете особе организован је превоз.

У Општој болници на Одељењу за ковид лечи се 22 пацијента,и за сада нико од њих није на механичкој вентилацији.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)