ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ МОРАЈУ ДА САРАЂУЈУ: Неопходна координација у чишћењу путева од снега

Јелена Лемајић

28. 01. 2021. у 17:20

ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ МОРАЈУ ДА САРАЂУЈУ: Неопходна координација у чишћењу путева од снега

Фото: Ј. Л.

ГОТОВО да нема зиме да наше путаре не изненади снег, а још увек се сви сећамо сметова и завејаних путника на северу Војводине од пре неколико година.

Да се такве ситуације не би понављале неопходна је синхронизација у раду између зимских служби које одржавају локалне путеве и оних којима је тај посао поверило предузеће „Путеви Србије“.

Због уочених проблема широм Војводине посао кородинације служби на себе је преузео Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај.

-Суботица је добар пример синхронизације а договорили смо се да локални штаб зимске службе буде у свакодневној комуникацији и координацији са државним пунктовима а најважнији задатак је заједничко деловање уколико дође до озбиљнијих падавина – објаснио је Зоран Тасић, заменик покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај .

– Нисмо имали великих проблема у Суботици, али су се дешавали у мањим општинама где су државни путеви другог или трећег приоритета. Било је случајева да се почисте путеви првог и другог реда, локалне, а да буде кашњења приликом чишћења државних путева.

Планом и програмом рада Зимске службе Суботице предвиђено је одржавање 127 километара приградских улица и исто толико градских улица, као и 2.7 километара улица у заштићеном делу Парка природе „Палић“. Ту су и пешачке, бициклистичке стазе и шеталишта. О проходности државних саобраћајница брине компанија „Војпут“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)