ПУТ СВЕТОСАВЉА ЈЕ ЈЕДИНИ ПУТ У БУДУЋНОСТ: Обележавање Светог Саве на Космету, малишани добили пакетиће (ФОТО)

Д. Зечевић

27. 01. 2021. у 16:43

ПУТ СВЕТОСАВЉА ЈЕ ЈЕДИНИ ПУТ У БУДУЋНОСТ: Обележавање Светог Саве на Космету, малишани добили пакетиће (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

ПОВОДОМ Савиндана, представници Канцеларије за Косово и Метохију боравили су на северу Космета где су у основцима али и малишанима у вртићима уручили поклон пакетиће.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ за планирање и реализацију инфраструктурних пројеката Јелена Стојковић и помоћник сектора за финансијске послове Иван Вујић обележили су празник светог Саве у истоименој школи у Косовској Митровици где су са председником Привременог органа Александром Спирићем ученицима ове  школе уручили пригодне поклон пакетиће.

ПАКЕТИЋИ

Представници Канцеларије за КиМ  уручили су поводом Савиндана и поклон пакетиће малишанима Предшколске установе “Даница Јарамаз” у Косовској Митровици, док је помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић са  начелником косовско митровачког округа Славком Симићем и председником Привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем поделила светосавске пакетиће ученицима Основне школе „Вук Караџић“ у Сочаници, ОШ „Стана Бачанин“ у Лешку и „Лепосавић“ у Лепосавићу.

- Посебно је задовољство бити овде данас и заједно одржавати просветитељску традицију. Канцеларија за Косово и Метохију са посебном пажњом улаже и обраћа пажњу на образовање и наставићемо да улажемо јер нам је велики циљ да деца на Косову и Метохији имају квалитетно и савремено образоовање. Канцеларија за Косово и Метохију је ту да препозна све потребе наших ђака и професора. Бићемо ту и даље и наставићемо да улађемо у образовање у сваком смислу како кроз опремање, тако и кроз инфраструктурне прјекте, одржавање постојећих и изградњу нових школских објеката - рекла је Стојковић, док је директор ове школе Милорад Јовановић рекао да је ове године школска слава обележена скромније због епидемиолошких мера које су на слази и препорука Кризног штаба, ресорног министарства и Привременог органа Општине Косовска Митровица које све школе на Косову и Метохији, како је рекао стриктно поштују.

Иако је пандемија променила много тога у образовању, председник Привременог органа Александар Спирић рекао је да  је она пролазна али да је светосавски пут оно што је вечно и што ће трајати.

- Он нас упозорава да останемо на том путу, да градимо, будемо сложни и јединствени, да трајемо и у ери дигитализације стварамо боље услове за нашу децу- рекао је Спирић поздравивши представнике Канцеларије за КиМ који су како је истако препознали и помогли кроз своје секторе и опремили школу, захваливши се и просветним рандицима који су у пандемијским условима успешно реализовали наставу и сачували здравље малишана и колектива.

ПОМОЋ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ

- Уз помоћ наше државе Србије и председника Александра Вучића победићемо све проблеме, све изазове, сачуваћемо наш образовни систем, сачуваћемо сваку српску институцију на Косову и Метохији - поручио је поводом школске славе Светог Саве Славко Симић, начелник косовскомитровачког округа док је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић рекао је да локална самоуправа уз помоћ државе Србије чини све како би се створили што бољи услови у образовним установама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)