ВАКЦИНАЦИЈЕ У ШАПЦУ: „Пелцовано“ скоро 6000 људи

В.Митрић

27. 01. 2021. у 16:23

ВАКЦИНАЦИЈЕ У ШАПЦУ: „Пелцовано“ скоро 6000 људи

Фото АП

ПРЕМА последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Шапцу, током јучерашњег дана на пункту за вакцинацију у сали Економске школе вакцинисано је 606 суграђана. Наведено је да је од почетка масовне имунизације у Шапцу вакцину против коронавируса примило 5.863 суграђана.

У Општој болници ,,Др Лаза К. Лазаревић”, хоспитализован је 131 ковид позитиван пацијент, од којих је у респираторној јединици седам интубираних. Два детета са мајкама јуче су излечена и отпуштена са болничког лечења, а у црвеној зони дечјег одељења тренутно се налази једно дете. У последња 24 сата, у шабачкој Општој болници забележена су четири смртна исхода, од којих је један је ковид позитиван корисник Геронтолошког центра.

По налогу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања урађен је антигенски скрининг свих 115 корисника, који се налазе у црвеној зони у новом објекту и сви су били негативни.

Јуче је укупно другу дозу ,,Фајзерове” вакцине примило 72 суграђана, од тог броја 37 је из Геронтолошког центра, а остало су здравствени радници.

Штаб за ванредне ситуације позива све суграђане да се пријаве и искористе право да буду вакцинисани у наредним данима. Сви заинтересовани могу се пријавити преко портала еУправе или позивом на број 0800/223-354.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)