ПАДА ДУЖЕ ОД 36 САТИ: Снег завејао нововарошка села (ВИДЕО)

А. Ровчанин

27. 01. 2021. у 16:01

ПАДА ДУЖЕ ОД 36 САТИ: Снег завејао нововарошка села (ВИДЕО)

Фото: А. Ровчанин

СНЕГ који дуже од 36 сати пада на подручју нововарошког краја донео је велике недаће житељима планинских села.

Висина снежног покривача у појединим деловима ове општине досеже и до 70 центиметара. Најтежа ситуација је месним заједницама Бела Река, Јасеново, Божетићи и Акмачићи где је завејан део локалних путева.


Нове снежне падавине поново су завејале велики број планинских села у златарском крају. Путарима проблеме поред висине снежног покривача задаје и ветар који прави сметове који у појединим селима досежу висину од једног метра.

Локална самоуправа улаже велике напоре да одржи проходним главне путне правце због ђака и потребе за медицинском помоћи становницима којима је неопходна. Чишћење се одвија по приоритетима, као и у складу са расположивим машинама које се налазе нон стоп на терену. Мањих проблема има и у снабдевању електричном енергијом.


Због оваког стања у четвртак ће заседати Општински штаб за ванредне ситуације.
Иначе, у надлежности Општине Нова Варош је одржавање 860 километара некатегорисаних сеоских путева, 20 километара улица у градској и туристичкој зони и 35 километара општинских путева И реда. Да би саобраћајнице биле проходне у зимским месецима годишње се утроши око 20 милиона динара из локалног буџета. Чишћење саобраћајница се обавља тракторима са предњим ножевима и возама, као и по потреби укључивањем тешких машина. По плану рада зимске службе, који се усваја сваке године чишћење путева се врши од 15. новембра и траје све до 15. марта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)