ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ 38 МИЛИОНА ЗА 46 СПОРТСКИХ ЕКИПА: Град Кикинда повећао буџет за финансирање спортских клубова

Р. Шегрт

27. 01. 2021. у 15:40

ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ 38 МИЛИОНА ЗА 46 СПОРТСКИХ ЕКИПА: Град Кикинда повећао буџет за финансирање спортских клубова

Фото: Р. Шегрт

ЗА финансирање редовних програма спортских удружења и клубова из градског буџета Кикинде ове године биће издвојено укупно 38,1 милион динара.

Сума је увећана у односу на прошлу годину, па ће и више екипа добити дотацију. Највише новца добијаће клубови који су најважнији за град: суперлигаш Мушки рукометни клуб „Гриндеx“, Женски рукометни клуб „Кикинда“, који се такмичи у Супер Б лиги и Омладински фудбалски клуб „Кикинда 1909“ којем град жели да помогне да се избори за виши ранг такмичења. Уговоре о финансирању са градоначелником Николом Лукачем представници клубова потписали су у среду, у Градској кући.

- Финансирамо клубове кроз четири конкурса: редовни програм, манифестације и спортска опрема, бенефициране садржаје и тренере. Само 15 клубова добија субвенције по свим основама. Ове године већа је сума за бенифициране и уместо ранијих 9,6 милиона сада изности 12 милиона. У наредном периоду покушаћемо да помогнемо клубовима и на друге начине, на пример, плаћањем превоза, изградњом инфраструктуре и набавком опреме – наводи Драган Пецарки, члан Градског већа за спорт и омладину.

Клуб који последњих година бележи најбоље резултате јесте Мушки рукометни клуб „Гриндеx“. Осим помоћи успешне кикиндске компаније чије има носи, од града ће добити дотацију од 1.680.000 динара по основу конкурса за редовно финансирање

- Већ седам година смо у систему суфинансирања и сваке године локална самоуправа се труди да нам финансијски помогне, јер смо у највишем степену такмичења. Ми смо увек у проблему с новцем, највише због тога што су наши конкуренти имали веће износе од својих градова. Зато је клуб добром организацијом на друге начине остваривао помоћ како би били конкурентни и играли у највишем рангу. Сада се искрено надамо да ћемо уз помоћ града и ове године успети да остварујемо добре резултате у - каже Владимир Булатовић, директор МРК „ Гриндеx“.

ПЛАЋЕНИ ТРЕНЕРИ

- Ове године, као и до сада, на буџету града биће десет плаћених тренера. За њихове зараде буџет је повећан за 600.000 динара и износи 6,6 милиона динара. Повећање је усвојено ради веће цене рада – објаснио је Пецарски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)