ВИШЕ ОД 500 ДОЗА ДНЕВНО: Епидемиолошке прилике у лозничком крају

В.Митрић

27. 01. 2021. у 12:08

ВИШЕ ОД 500 ДОЗА ДНЕВНО: Епидемиолошке прилике у лозничком крају

Фото: В. Митрић

У КОВИД амбуланти Дома здавља у Лозници број прегледаних пацијената је у благом порасту. Кроз овдашње ординације пролази око 130 људи, што је за тридесетак више, него у прошлој седмици, али за око 170 мање, него што их је било пре око месец дана, рекла нам је др Бранка Красавац, директорка те установе.

Вакцинација против вируса корона, на осам овдашњих пунктова, међу којима су и они у Драгинцу, Бањи Ковиљачи и Лешници, у пуном је јеку и кинеску вакцину свакодневно прими више од 500 Лозничана.

Пријавио сам се за вакцинацију у понедељак и већ у уторак стигло је обавештење да дођем данас да примим ову, како бих рекао, вакцину спаса коју нам је, Богу хвала, обезбедила наша држава -каже прота Станко Васић из Драгинца, који је примио кинеску вакцину. жж

Фото: В. Митрић

 

- Осећам се одлично.Људи треба да се вакцинишу. Имамо велика искуства, из прошлости, да су вакцине спасиле човечанство. Зато свима препоручује, од срца, да их приме.

У Општој болници је, у три ковид одељења, 66 пацијената, које посвећено збрињавају овдашње медицинске екипе лекара, медицинских сестара и медицинских техничара.Најтеже оболеле упућују у београдске клинике и болнице.МИнулих дана није било интубираних, нити прикључених на респираторе, а у последња 24 часа регистрована су четири пацијента на респоратору од којих је један интубиран.

Фото: В. Митрић

 

Лозничани, који су, поред осталог, смештени у земунској болници, скоро листом, истичу захвалност и понос, како их, у слободном времену, посећује, соколи и указује сваку пажњу њихов суграђанин др Бојан Митровић,  угледни лекар земунске болнице, чији су родитељи др Снежана, кардиолог и др Чедомир реуматолог, оставили неизбрисиви траг у лозничком и српском здравству, а његов брат, др Александар Саша, је нова „звезда“ српске кардиохирургије у правом смислу те речи.

Фото: В. Митрић

 

- Хвала свим таквим лекарима и другом особљу, из све снаге шаљем им благослов на раду, труду и љубави на данашњи Савиндан, хвала и њиховим родитељима што су их тако васпиутали и професорима и старијим колегама, који су их, уз струку, усмеравали да буду лекари и душе и тела - каже епископ шабачки Лаврентије, који је, пре недељу дана, на Торлаку примио вакцину против корона вируса, а, рођен је на овај велики светац, у Богоштици, код Крупња, пре 86 година, као близанац, са братом Савом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)