ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 25 МИЛИОНА ДИНАРА: Да проради после три године - У Вршцу санирају део резервоара за пијаћу воду (ФОТО)

Ј. Ј. БАЉАК

26. 01. 2021. у 20:44

ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 25 МИЛИОНА ДИНАРА: Да проради после три године - У Вршцу санирају део резервоара за пијаћу воду (ФОТО)

Фото: ЈКП "2. октобар"

ЈКП „Други октобар“ почео је санацију леве комере главног резервоара пијаће воде у Улици Милана Тепића у Вршцу, која није у функцији скоро три године.

Вредност инвестиције је 25 милиона динара, а извођач радова – локална фирма „Расинг“ – у обавези је да тај посао обави у наредна два месеца.

- Тренутно се ради уклањање дебелих слојева каменца, који су се током скоро шест деценија од изградње резервоара наталожили на зидовима. Потом ће изнутра бити направљена нова бетонска конструкција, јер су на постојећим зидовима видна велика оштећења, која је проузроковало корење околног дрвећа, као и слегање терена – каже Милош Салапура, извршни директор за комуналне послове „Другог октобра“.

Десна комора је због истих проблема у потпуности санирана 2014. године и тренутно је само она у функцији.

Поправком леве коморе, комуналци ће на располагању имати резервоар укупног капацитета 5.000 кубика, чиме ће се на дужи период обезбедити стабилно снабдевање пијаћом водом целог Вршца у случају веће хаварије на главном магистралном воду.

Кажу да Вршчани не треба да брину, јер због ових радова неће бити прекида у водоснабдевању.

Фото: ЈКП "2. октобар"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)