ОД УСПОМЕНА СЕ НЕ ЖИВИ, МОРА ДА СЕ РАДИ СА НОВИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА: Олимијски освајачи у Зрењанину- Европском граду спорта за 2021. годину

Б. ГРУЈИЋ

26. 01. 2021. у 20:02

ОД УСПОМЕНА СЕ НЕ ЖИВИ, МОРА ДА СЕ РАДИ СА НОВИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА: Олимијски освајачи у Зрењанину- Европском граду спорта за 2021. годину

Фото: Град Зрењанин

ДВОСТРУКИ освајачи олимпијских медаља, рукометни ас Момир Рнић и веслач Милорад Станулов, били су својеврсни домаћини Аранки Биндер, која је такође носилац бронзане олимпијске медаље у стрељаштву, на играма у Барселони 1992. године.

Она тренутно обавља функцију подсекретара у Покрајинском министарству за спорт и омладину.

Заједно са новоизабраним секретаром за спорт и омладину Војводине, Данетом Бастом, у првој званичној посети Европском граду спорта за 2021. годину, покрајински челници започели су радну посету састанком са градоначелником Зрењанина, Симом Салапуром, а затим посетили Собу спорта у зрењанинском музеју.

- Сигурно ћемо помоћи Зрењанину у организацији и обележавању титуле Европског града спорта, а заиста је импресивно видети на једном месту више од 5.300 спортских експоната, колико их је у музеју - нагласио је Дане Баста, који је Основној школи Петар Петровић Његош, као поклон уручио комплет лопти за фудбал, кошарку, рукомет и одбојку.

Ова, иначе највећа школа у средњем Банату, је 2019. године добила нови, реконструисан кошаркашки терен са најквалитетнијим тартаном у дворишту а у сали за физичко васпитање, коју користи око 1.200 ученика, реновиран је паркет.

ОД УСПОМЕНА СЕ НЕ ЖИВИ

Златни олимпијац Момир Рнић није скривао задовољство што му је указана прилика да буде домаћин спортским гостима из Новог Сада. Он је напоменуо да се у спорту не живи од успомена и да се увек мора ићи напред и радити са генерацијама које стасавају.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)