КОРОНА У ПОЖАРЕВЦУ: На лечењу 81 лице, седам је на респиратору

Д. Новковић

26. 01. 2021. у 14:30

КОРОНА У ПОЖАРЕВЦУ: На лечењу 81 лице, седам је на респиратору

Фото: Д. Н.

У КОВИД болници у Пожаревцу на лечењу се налази 81 пацијент са симптомима вируса корона и сви су из Браничевског округа.

Тренутно је заузето седам респиратора, четири пацијента су интубирана, а три су на неинвазивној вентилацији.

- Тренутно је инфекција потврђена код 10 запослених у нашој установи, од којих је само један медицински техничар на болничком лечењу и у добром је стању. Ситуација је наизглед боља, али број хоспитализованих потврђује да је вирус и даље врло активан и циркулише у нашем крају. Зато и даље важи апел свим грађанима да поштују мере заштите, јер  опасност од обољевања, али и могућих компликација, није престала – упозорио је Данко Николић, директор Опште болнице.

Што се имунизације тиче, у овој установи до сада је, у два наврата, вакцинисано 128 здравствених радника. Од тога, 99 њих примило је „Фајзерову“, а 29 кинеску вакцину „Синофарм“.

Интересовање расте, а току ове недеље очекује се други круг вакцинације. Као испомоћ у имунизацији становништва, Општа болница је у Дом здравља упутила две екипе – два лекара и четири медицинске сестре. У наредном периоду биће обучено још десет екипа, које ће се, по потреби, укључити у вакцинацију грађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)