ВЕК ОД СМРТИ ВОЈВОДЕ МИШИЋА: Мионица сећање на његову највећу борбу негује у Кући Колубарске битке (ФОТО)

Б. П.

25. 01. 2021. у 17:44

ВОЈНИЧКА слава војводе Живојина Мишића обишла је цео свет, а у дивовској борби српског народа за слободу њему заслужено припада једно од најистакнутијих места. Мишић је добро познавао своју земљу, народ, ћуд и карактер српског војника.

ВЕК ОД СМРТИ ВОЈВОДЕ МИШИЋА: Мионица сећање на његову највећу борбу негује у Кући Колубарске битке (ФОТО)

Фото: Општина Мионица

Данас се Мионица обавезује да ће се сећање на његову највећу победу неговати у Кући Колубарске битке, модерном музеју за чување историјског аманета.

Ово је, приликом обележавања стогодишњице од смрти легендарног војводе Живојина Мишића, рекао председник Општине Мионица Бобан Јанковић, нагласивши да је у питању један од највећих синова које је Србија икад изнедрила.

Казао је да је Живојин Мишић, рођен у оближњем селу Струганик најславнији суграђанин Мионичана. Глумци Маја Лукић и Љубомир Бубе Марковић из Ваљева, у улози Анђелије и Живојина Мишића, извели су драмски приказ “Храбро срце Струганика”, по мотивима из књиге славног српског војводе “Моје успомене”.

 У уметничком програму учествовали су и млади мионички драмски уметници Лазар Живановић и Иван Милутиновић, етно група “Мионе” и плесни пар РМП из Лазаревца.

    

    

    

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)