ОБУЧЕНО 3.300 НАСТАВНИКА: Наставља се пројекат "Школа за 21. век"

Б.Б.

25. 01. 2021. у 13:59

За две године трајања регионалног програма "Школе за 21. век" који спроводи Британски савет, у Србији је подељено 34.828 микробит уређаја и уређаја за примену нових вештина и техника у настави, обучено је више од 3.300 наставника и 700 директора школа.

ОБУЧЕНО 3.300 НАСТАВНИКА: Наставља се пројекат Школа за 21. век

Фото: В. Митрић

Ово су само неки од резултата тренутно највећег образовног програма у региону објављених поводом Међународног дана образовања.  Циљ програма је да се допринесе развоју критичког мишљења, решавању  проблема и програмирања код милион ученика узраста између 10 и 15 година широм западног Балкана. Пројекат који финансира влада Уједињеног Краљевства, вредан 10 милиона фунти, наставља рад и у трећој години, а директор Британског савета за Западни Балкан Питер Браун каже да се на овај начин деца припремају за будуће послове који можда још и не постоје.

- На овим уређајима програмирање уче деца из многих земаља, укључујући и Велику Британију - рекао је Браун. - Такође смо припремили обуке у овој области за наставнике и директоре школа кроз које је велики број њих већ успешно прошао.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић наглашава да је улагање у образовање и науку за Србију од стратешког значаја, јер је оно предуслов за дигитализацију и трансформацију друштва.

- Захвални смо британској блади и Британском савету на прилици да наши ученици буду део овог програма заједно с децом из читавог региона Западног Балкана пре свега због свог јединственог доприноса наставној пракси - истакао је Ружић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)