СВЕ ЗА ЉУБАВ: Сањи је веренички прстен упао у Дунав, позвала је рониоце и они су га нашли након 45 минута (ФОТО)

Novosti online

25. 01. 2021. у 00:55

СВЕ ЗА ЉУБАВ: Сањи је веренички прстен упао у Дунав, позвала је рониоце и они су га нашли након 45 минута (ФОТО)

Фото: Фејсбук/ДПА Апатин - Ронилачки клуб Апатин

Из руке тек верене Сање Перић веренички прстен испао је и откотрљао се у Дунав, у Апатину. Иако јој је вереник Јован Рађеновић, тешећи је, обећао нови, Сања је била очајна, јер ни један други није могао да замени тај којим је јуче верена и који за њу има велику емотивну вредност.

Зато су одлучили да се за помоћ обрате - рониоцима.

- Иако је температура воде само три степена одлучили смо да покушамо да им помогнемо и вратимо им прстен који, осим значајне новчане вредности, за њих има и још већу, емотивну - објашњава председник ДПА Апатин Миле Бујић.

Потрага за прстеном је почела нешто пре поднева и трајала је око 45 минута.

У акцији су учествовали рониоци Зоран Стојановић и Вељко Цветићанин. Пошто је видљивост била солидна, а дубина око три метра, први је заронио Зоран покушавајући да га, ронећи по дну, уочи голим оком. Кад то није дало резултате, прешли су на мередов. Зарањање је наставио Вељко, али такође без резултата.

- Већ смо размишљали да одустанемо од даље потраге. Имао сам неки осећај да треба још једном да пробамо, а ако буде безуспешно, да одустанемо. И баш у том последњем покушају Вељко је викнуо: "Ту је, видео сам нешто плавкасто". Извадио је мередов пун шкољки и муља и кренули смо старинским системом испирања злата, просејавањем, односно испирањем. Истресли смо на понтон све што је остало у мередову и угледали прстен на општу радост свих присутних - задовољан је Бујић који је двојици колега био логистичка подршка са понтона.

Za članove DPA Apatin nema zime kad je ronjenje u pitanju. Iako je temperatura vode samo 3 stepena, na poziv o...

Posted by DPA Apatin - Ronilački klub Apatin on Недеља, 24. јануар 2021.

Млада пресрећна, младожења постаје ронилац

Осим задовољних вереника акцију су поздравили и сви сплавари са околних сплавова. Најсрећнија је, наравно, била будућа млада, Сања Перић.

- Презадовољна сам и осећам се прелепо јер ми је враћен мој једини прави веренички прстен. Морам да додам да јуче нисмо стигли ни да се фотографишемо јер је прстен одмах упао у воду. Али сам зато успела да кажем "да" пре него се откотрљао - уз широк осмех објашњава задовољна вереница Сања.

Осим успешном акцијом, рониоци су задовољни и због обећања да ће на пролеће добити још једног новог члана.

- Нама је најсимпатичније било обећање будућег младожење да ће на пролеће доћи да полаже за рониоца. С обзиром на то да нам фали младих ронилаца, било нам је јако драго да смо ово чули. Ето пролећа, видећемо да ли ће да одржи реч, уз осмех коментарише Бујић - задовољан успешном акцијом чланова ДПА Апатин.

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)