БЕЗ УМРЛИХ, У БОЛНИЦИ 28: Корона у Рудничко-Таковском крају

М. Б.

24. 01. 2021. у 14:45

БЕЗ УМРЛИХ, У БОЛНИЦИ 28: Корона у Рудничко-Таковском крају

Фото: Depositphoto

НАЈНОВИЈИ пресек епидемиолошког стања у Рудничко-таковском крају, од синоћ у 21.30 сати гласи: на Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу тренутно је хоспитализовано 28 пацијената (један више него јуче) а током минула 24 сата није, срећом, било преминулих од заразе вирусом корона.

- На Грудном одељењу смештено је њих девет, на Интерном 11 и осморо на Неурологији. Од њих, позитивно на корона вирус је 19, негативно седам, резултате теста, или тестирање, чека њих двоје. У минула 24 сата, два пацијента смо отпустили кући, примили смо троје са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом - потврдио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Нема новог званичног извештаја о евентуалном броју особа, новозаражених ковидом-19 у овом крају током минулих 24 сата. Тако, укупан број лица, заражених корона вирусом, у такозваном „трећем пику“ епидемије и даље износи 1.351.

Статистику епидемије ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.351 лица, уз нажалост 76 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)