ВАКЦИНАЦИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Добар одзив грађана за имунизацију

С.М.Ј.

24. 01. 2021. у 14:22

ВАКЦИНАЦИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Добар одзив грађана за имунизацију

Фото: С.М.Јовановић

ИМУНИЗАЦИЈА кинеском, Синефармовом вакцином, на пунковима у Борском округу тече планираном динамиком. Како наводе у овдашњим здравственим установама свакодневно се грађани вакцинишу по списковима који стижу са Института “Батут”, а који су се пријавили еУправи или на кол центар.

У општини Неготин у службама епидемиологије и опште медицине за првих пет дана вакцинисана су 802 грађана. У овој општини стигло је, истиче др Видосава Пауновић-Барбуловић, вршилац дужности директора Здравственог центра, 900 доза кинеске вакцине.

У Бору је прве недеље имунизације на два вакцинална пункта, у Дому здравља и у Клубу за старе, вакцинисано 1.390 особа.

У општини Кладово, у Дому здравља је до данас вакцинисано 667 особа, сазнајемо од др Сибирке Мићовић, помоћнице вршиоца дужности директора Дома здравља. Већ од понедељка почеће и имунизација  на вакциналном пункту у Дому омладине где су у току завршне  припреме просторија.

У општини Мајданпек до сада су вакцинисане 462 особе на вакциналним пунктовима у Мајданпеку и шездесетак километара удаљеном Доњем Милановцу. У овој општини планирају и да ускоро, по списковима који се праве, вакцинишу непокретне особе у њихових домовима, саопштио је др Драган Фудуловић, директор Дома здравља Мајданпек.

Иначе, имунизација се у свим установама организује по утврђеним правилима и уз све прописане мере. Свакој особи се мери температура, узима анамнеза, врши преглед лекара, потписује се сагласност. Затим се вакцинишу, а потом у просторији остају у просторијама за опсервацију још 15 минута за случај нежељених пост вакциналних реакција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)