МЕДИСОН НОВИ ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Велико интересовање за имунизацију у Зрењанину (ФОТО)

Б.Г.

23. 01. 2021. у 19:07

МЕДИСОН НОВИ ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Велико интересовање за имунизацију у Зрењанину (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

НАЈВЕЋИ пункт за вакцинацију у Зрењанину, уједно и први ван здравственог система Дома здравља, биће отворен у среду, 27. јануара, у спортској дворани "Медисон", због великог интересовања грађана за вакцинацију.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заједно са чланом Градског већа др Милетом Ковачевићем, представницима Дома здравља "Др Бошко Вребалов" и Јавне установе "Спортски објекти", обишао је популарну спортску меку, где су у току припреме за отварање новог пункта.

- Овај простор добио је предност у односу на Кристалну дворану због лакше интерне комуникације и прилаза паркету, како би се, првенствено због старијих суграђана, избегла степеништа и шетња холовима и ходницима испод трибина, као и да се не би одлагали спортски догађаји - нагласио је Салапура, уз напомену да се у "Медисону" припрема шест одвојених простора за преглед пацијената и вакцинацију. 

- У просеку дневно се вакцинише између 450 и 480 грађана, на пунктовима у бившој Специјалистичкој поликлиници и ИX здравственој станици Дома здравља, на Багљашу, а од почетка имунизације, вакцинисано је више од 1.800 Зрењанинаца.
УКУПНО 4 ХИЉАДЕ ДОЗА

Како је саопштено у Заводу за јавно здравље Зрењанин, до сада је у ту установу допремљено укупно 3.915 доза вакцина - 225 произвођача "Фајзер" и 3.690 произвођача "Синофарм". 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)