ВАКЦИНИСАНО СКОРО 2.300 ШАПЧАНА Кризни штаб апелује: Нема опуштања!

В.Митрић

23. 01. 2021. у 12:01

ВАКЦИНИСАНО СКОРО 2.300 ШАПЧАНА Кризни штаб апелује: Нема опуштања!

Фото: В.Митрић

МЕДИЦИНСКИ радници У Шапцу су, у последња три дана, вакцинисали су 2286 суграђана. У току јучерашњег дана 939 људи примило је вакцину против вируса корона.

 Држава сукцесивно шаље довољан број вакцина тако да заинтересовани суграђани не треба да брину јер ће бити довољно средстава за имунизацију и у наредном периоду. До сада је пристигло око 5 000 доза, речено је на седници Штаба за вандредне ситуације којим председава градоначелник Александар Пајић.

У последња 24 часа на подручју Шапца ковид позитивно је 58 суграђана. Преминула су три пацијента од којих је један корисник Геронтолошког центра.

- Ове бројке опомињу да нема места опуштању и да сваки појединачни догађај са непоштовањем мера заштите може значајно повећати број инфицираних суграђана -кажу у Штабу.

- Због тога апел чланова Штаба за ванредне ситуације свима за стриктно поштовање мера прописаних Уредбом Владе Републике Србије.

У шабачкој болници хоспитализовано је 136 пацијената позитивних на корона вирус, а у црвеној зони педијатрије налази се четворо деце и четири мајке које су ковид позитивне и у добром су стању.

Црвеној зони акуштерства Службе гинекологије у последња 24 часа порођена је трудница која је антигенски позитивна на корону, порођај је протекао добро, и мајка и беба су у одличном стању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)