ДО 2023. ЗАПОСЛИЋЕ 5.000 ЉУДИ: "Леони Србија" у краљевачкој градској управи представио планове у наредној деценији

Г. ЋИРОВИЋ

23. 01. 2021. у 08:25

ДО 2023. ЗАПОСЛИЋЕ 5.000 ЉУДИ: Леони Србија у краљевачкој градској управи представио планове у наредној деценији

Фото Танјуг

СМАЊЕЊУ стопе незапослености на територији Краљева, током минуле четири године, огроман допринос је дала и немачка компанија "Леони", у чијој је фабрици - од планираних 5.000 - досад запослено око 2.300 радника.

О даљем развоју ове фабрике у граду на Ибру, у којој се производе кабловски сетови за аутомобилску индустрију и чији се комплекс простире на 52.000 квадрата, било је речи током презентације "Леонија" у краљевачкој Градској управи. Скупу су, осим градоначелника др Предрага Терзића, присуствовали и представници суседних градова и општина, те Националне службе за запошљавање, Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког округа, јавних предузећа и институција... којима су представљене потребе фабрике радном снагом - са посебним освртом на то какви су профили најтраженији.

- "Леони" је највећи приватни послодавац у Србији и желимо да наставимо ту традицију. Радећи на даљем развоју, план нам је да у краљевачкој фабрици до 2023. укупно запослимо 5.000 радника. Јер, овде производимо кабловске сетове и компоненте за аутомобиле, а део тога су и електрична возила која представљају будућност ауто-индустрије - нагласио је генерални директор компаније "Леони Србија" Пјерлуиђи Гионе.

Напоменуо је и то да су досад у нашу земљу - за изградњу објеката и инфраструктуре - уложили око 170 милиона евра, а да је само подизање фабрике коштало 60 милиона.

- Вредност комплетног пројекта у Краљеву би током наредне деценије требало да достигне милијарду евра. "Леони Србија" извози око 2.300 кабловски сетова дневно, што значи да годишње опремимо 580.000 возила. Уз подршку Владе Србије, председника Александра Вучића и локалне самоуправе, желимо да допринесемо развоју овдашње привреде, унапређењу економије, као и стандарда наших запослених, односно њихових породица, па и бољем животу свих грађана Србије - закључио је Гионе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)