ДО ОРАНИЦЕ САМО ЈЕДНИМ КЛИКОМ: Заказане лицитације за давање у закуп државног земљишта у Кикинди

Р: Шегрт

22. 01. 2021. у 08:12

ДО ОРАНИЦЕ САМО ЈЕДНИМ КЛИКОМ: Заказане лицитације за давање у закуп државног земљишта у Кикинди

Архива

ЈАВНЕ лицитације за издавање државног пољопривредног земљишта у закуп у атару Кикинде ове године биће одржане електронски.

Тако се први пут заинтересовани закупци неће међусобно надметати непосредно, већ системом затворених понуда. У закуп ће бити понуђено 5.439 хектара, у свих десет катастарских општина, односно на подручју града и девет села. Рок за пријављивање траје до 3. фебруара, а комплетан процес пријаве обављаће се преко веб-апликације која се налази на сајту Управе за пољопривредно земљиште. Отварање пристиглих понуда предвиђено је 12. фебруара. Земља ће бити издата у закуп понуђачу, пољопривредном произвођачу или домаћем правном лицу које буде дало најбољу понуду, односно највишу цену за одређену парцелу. Почетна цена за оранице прве класе је 252,2 евра, односно 29.663 динара по хектару. За сваку следећу класу, цена се умањује 10 одсто у односу на претходну.

- На годину дана биће издато око 2.200 хектара најквалитетнијег земљишта које је још 2017. дато у закуп компанији "Тенис", јер још увек није познато кад ће ова немачка фирма реализовати најављену инвестицију. Остале парцеле, а највише их је у атару Мокрина и Иђоша, биће издате на 15 година - објаснио је Љубан Средић, члан Градског већа Кикинде.

Као и ранијих година, на лицитацији могу да учествују потенцијални закупци који доставе уверење о власништву најмање пет хектара пољопривредног земљишта и уколико за свако надметање уплате тачно одређен депозит.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ

СВА потребна документација за пријављивање учешћа на лицитацији налази се на сајту Управе за пољопривредно земљиште. Да би потенцијални закупци приступили сајту, морају претходно да знају да креирају налог, унесу личне податке и број газдинства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)