ВАКЦИНАЦИЈА НА ШЕСТ ПУНКТОВА: Почела масовна имунизација у Шапцу, од короне преминуле четири особе

В. МИТРИЋ

20. 01. 2021. у 19:58

ВАКЦИНАЦИЈА НА ШЕСТ ПУНКТОВА: Почела масовна имунизација у Шапцу, од короне преминуле четири особе

Фото: ДЗ Шабац

НАСТАВЉА се борба против корона вируса вакцинацијом суграђана.

Држава је обезбедила довољне количине вакцина, а у Шапцу је, од 8 часова, на шест пунктова у просторијама привремене болнице у сали Економске школе почело и масовно вакцинисање свих суграђана који су се пријавили, речено нам је у Штабу за вандредне ситуације града Шапца.

Из Штаба су позвали све суграђане који желе да приме прву дозу вакцине, да уз личну карту и здравствену књижицу дођу у салу Економске школе,“ јер је то једини прави начин да прекинемо ланац епидемије и да живот вратимо у нормалне токове“.

У шабачкој Општој болници хоспитализовано је 137 пацијената. У последња 24 сата, у овој здравственој установи преминуло су четири лица, од којих су двоје корисници Геронтолошког центра. Током протеклог дана у овом центру вирус корона је утврђен код још једног запосленог. Нажалост, забележен је и један смртни исход.

По извештају на Штабу за ванредне ситуације, јучерашња одлука о достављању комплетних оброка за све кориснике Геронтолошког центра из Предшколске установе ”Наше дете” у потпуности се спроводи. Оброци се достављају у посудама за једнократну употребу уз поштовање квалитета исхране, врста оброка и свих хигијенско епидемиолошких мера наложених од Завода за јавно здравље Шабац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)