МЕНЗА ПОЛОЖИЛА СА 10: Кухиња новосадског Студентског центра спремала оброке ковид-болници на Сајму

З. ГРУМИЋ

21. 01. 2021. у 09:04

КОВИД-болница на Новосадском сајму престала је да ради јер се смањио број пацијената заражених короном, па је достава хране на ту локацију из кухиње Студентског центра Нови Сад окончана испоруком 416 топлих оброка волонтерима и припадницима Војске Србије који су протекла четири дана радили на уклањању те привремене клинике.

МЕНЗА ПОЛОЖИЛА СА 10: Кухиња новосадског Студентског центра спремала оброке ковид-болници на Сајму

Фото: СЦ Н. Сад

Од почетка рада ковид-болнице на Сајму, Кухиња СЦ свакодневно је испоручивала кувану храну за пацијенте, медицинско особље и војнике који су обезбеђивали болницу и тај значајан посао успешно завршила.

- Обавили смо важан задатак којем смо приступили после молбе градоначелника Милоша Вучевића да хранимо пацијенте, лекаре, сестре и војнике на Новосадском сајму - изјавио је Зоран Мартиновић, директор Студентског центра.

КОЛ-ЦЕНТАР

ИАКО у десет новосадских студентских домова станује више од 3.000 студената, није било значајнијег ширења вируса међу станарима.

- Управа Центра чини све да се ризик од инфекције максимално смањи, чему доприноси и кол-центар, чији волонтери брину о безбедном снабдевању студената животним намирницама, чистом гардеробом и постељином - каже Зорана Мартиновић.

Та кухиња, како је напоменуо, има капацитет од 6.000 до 8.000 оброка дневно, па није било тешко да, уз додатни организациони напор, њени радници положе и тај испит.

- Док је болница радила, свакодневно смо додатно припремали и испоручивали више од 50 оброка. Спремни смо да и убудуће помогнемо онима којима је помоћ потребна али се сви надамо да то више неће бити због пандемије.

Мартиновић истиче да су строге мере и ефикасна организација за спречавање епидемије, које се педантно спроводе у Студентском центру да би се очувало здравље у новосадској универзитетској заједници која има више од 50.000 млађих људи и њихових наставника, препоручиле ту установу да снабдева храном болницу на Новосадском сајму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)