ДВОТОЧКАШИ НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ: У сусрет Европском шампионату у планинском бициклизму

С.БАЈИЋ

20. 01. 2021. у 15:15

ЕВРОПСКО првенство у планинском бициклизму биће одржано први пут у Новом Саду од 12. до 15. августа, а тада се и очекује повољнија епидемиолошка ситуација. То су данас на састанку у згради Покрајинске владе потврдили Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину и Енрико Дела Каза, генерални секретар Европске бициклистичке федерације, који су такође нагласили да ће четвородневна трка „двоточкаша планинаца“ за више од 450 бициклиста бити одржана на Петроварадинској тврђави.

ДВОТОЧКАШИ НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ: У сусрет Европском шампионату у планинском бициклизму

Фото: Прес служба Покрајинске владе

- Србија и Нови Сад ће по први пут бити домаћини Европског првенства у маунтин бајку а та спортска манифестација ће бити одржана на нашој Петроварадинској тврђави, која ће актерима сигурно пружити лепо и угодно такмичење а ми ћемо то организовати на високом нивоу- нагласио је Баста и додао да ће Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, уз Град Нови Сад и Министарство омладине и спорта, подржати манифестацију и бити добри домаћини такимичарима из целе Европе.

Енрико Дела Каза је најавио да се на такмичењу очекује учешће између 450 и 500 бициклиста из 44 европске земље као и да ће манифестацију на Петроварадинској тврђави медијски покрити Јуровижн и Јуроспорт.

Заједничка организација

ОРГАНИЗАЦИЈА Европског првенства у планинском бициклизму поверена је Бициклистичком савезу Србије, Војвођанској асоцијацији бициклистичких клубова и Бициклистичком клубу Нови Сад.

- Уводног дана су штафетне трке за јуниоре, млађе сениоре и сениоре, затим следи „маунтин бајк елиминатор“, па олимпијски крос и завршног дана елитна трка. Очекујемо повољну епидемиолошку ситуацију а рецимо само да је лане у Швајцарској трка била организована без проблема- рекао је Немања Вајс, директор шампионата.

-Европско првенство у планинском бициклизму, чији је Србија први пут домаћин, у добрим је рукама и биће организовано на најбољи могући начин од стране свих који пружају подршку тој манифестацији, посебно Бициклистичког савеза Србије и Балканске бициклистичке уније – рекао је Дела Каза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)