ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ НАЈАВИО: Хала 1 спремна за масовну вакцинацију Новосађана (ФОТО)

Танјуг

20. 01. 2021. у 00:23

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ НАЈАВИО: Хала 1 спремна за масовну вакцинацију Новосађана (ФОТО)

Фото: Танјуг/Јарослав Пап

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић обишао је Халу 1 Новосадског сајма где ће од сутра ујутру почети масовна имунизација Новосађана и позвао их да се одазову вакцинацији.

 - Сутра очекујемо долазак око 730 Новосађана, тако да је свих осам ординација спремно за рад. Обезбедили смо и 93 паркинг места где ће људи при доласку на вакцинацију моћи бесплатно да се паркирају, док ће особе с инвалидитетом моћи да уђу у халу без архитектонских баријера - рекао је Вучевић.

Он је навео да је цео процес подржан информационим системом који је повезан са централним регистром на нивоу државе, у који ће аутоматски бити уношени подаци, саопштено је из градске управе.

- Ја лично не видим бољу алтернативу од ове за савладавање корона вируса и позивам Новосађане да се одазову процесу имунизације - поручио је Вучевић.

Он је навео да Нови Сад до сада има више од 3.500 вакцинисаних грађана.

- Трудићемо се да ускоро буду вакцинисани припадници полиције, војске, просвете, као и наше васпитачице, а сутра ће се вакцинисати и поједини чланови Градског већа - рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да је циљ да се у што краћем року дође до броја од 100.000 вакцинисаних Новосађана, како бисмо се што пре вратили у редовне токове живота.

Он је изразио задовољство што овога пута обилази Халу 1 Новосадског сајма не поводом њеног претварања у привремену ковид болницу, већ из разлога што је опремљена као место за пријем Новосађана ради масовне имунизације.

Вучевић је додао и да се сада јасно види излаз из ситуације која нас прати већ 11 месеци и захвалио целокупном новосадском тиму који је технички и логистички оспособио Халу 1 за пријем грађана пријављених за вакцинацију.

У тај тим спадају припадници Прве бригаде копнене војске, волонтери Црвеног крста, екипе Дома здравља „Нови Сад" и Института за јавно здравЉе Војводине, запослени на Новосадском сајму, као и чланови Градског већа.

Обиласку су између осталих, присуствовали и члан Градског већа за здравство др Драган Стајић, директор Института за јавно здравље Војводине др Владимир Петровић, директор Дома здравља „Нови Сад“ др Веселин Бојат и командант Прве бригаде копнене војске бригадни генерал Зоран Насковић.

Од сутра ујутру у 8 часова до 18 сати ће Хала 1 Новосадског сајма бити спремна да прима прве грађане који ће проћи кроз процес масовне имунизације.

Вакцинацију ће споводити лекари Дома здравЉа Нови Сад и Института за јавно здравље Војводине, а технички услови су се стекли захваЉујући припадницима Прве бригаде копнене војске и волонтерима Црвеног крста који су вечерас окончали све радове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)