НА ИМУНИЗАЦИЈУ И НАРЕДНИХ ДАНА: У куршумлијском Дому здравља вакцинисани грађани са Космета

Д. З.

19. 01. 2021. у 15:42

НА ИМУНИЗАЦИЈУ И НАРЕДНИХ ДАНА: У куршумлијском Дому здравља вакцинисани грађани са Космета

Фото: Ј.С.

ЗБОГ немогућности да Министарство здравља Србије допреми вакцине против ковида 19 на Косово и Метохију, грађани са Космета како је најавио и председник Александар Вучић вакцинисаће се у првим општинама надомак административних линија, односно Рашки, Куршумлији, Бујановцу и Врању.

 Према сазнањима “ Новости “ данас (у уторак) је у куршумлијском Дому здравља већ вакцинисано 250 пацијената са Космета који су имали организован аутобуски превоз из неколико средина на Космету.

-Вакцине су данас примили наши сународници из Ораховца, Прилужја, Грачанице и још неколико средина са Космета-потврдила је за наш лист др Уранија Петровић,директорка куршумлијског Дома здравља напомињући да се за сада на списку ове установе за имунизацију налази око 700 грађана са Космета за које су наменски стигле вакцине из Министарства здравља.

-Наравно да су екипе наше установе увек на располагању нашим људима али и свим житељима Космета којима је неопходна лекарска помоћ као и помоћ у погледу давања вакцина-додаје др Петровић и напомиње да ће вакцинација грађана са Космета у овој здравственој установи трајати и наредних дана. Иначе, уз житеље Космета на вакцинацију у куршумлијски Дом здравља дошле су и лекарске екипе које су помагале запосленима ове здравствене установе у вакцинацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)