ГРАДЊА КРЕЋЕ НА ПРОЛЕЋЕ: Прихваћен пројекат за изградњу новог моста преко Ибра у Магличу

Г.Ћировић

19. 01. 2021. у 11:14

НА ИСТОМ месту где је набујали Ибар у јуну прошле године срушио стари, оштећени и дотрајали пешачки висећи мост у Магличу, једину комуникацију са истоименом средњовековном тврђавом на десној обали, на пролеће би требало да почне изградња потпуно новог моста.

ГРАДЊА КРЕЋЕ НА ПРОЛЕЋЕ: Прихваћен пројекат за изградњу новог моста преко Ибра у Магличу

Фото: Г. Шљивић

- После две ревизије Канцеларија за управљање јавним улагањима је прихватила пројекат и обезбедила неопходна средства. Надали смо се да ћемо до Нове године почети реализацију, али је због ситуације са пандемијом новац преусмерен у друге фондове. Према најновијим сазнањима, очекујем да ћемо у марту кренути са пројектом и расписати јавну набавку за избор извођача – каже Вукосав Коњикушић, координатор пројеката Канцеларије за јавна улагања.

Фото: Г. Шљивић

 

Према његовим речима, распон новог моста чија се вредност процењује на око осам милиона динара биће 70 метара, а ширина 1,3 метра. Према пројекту, имаће три носача у води и два на обалама Ибра, а градиће се комбинацијом асфалта, челика и бетона.

А, док се не сагради нови мост, средњовековна тврђава, као атрактивна културно-историјска и туристичка дестинација у Ибарској клисури, моћи ће да се гледа само из далека.

- Годинама су се надлежни договарали, преговарали, обећавали, али ништа конкретно нису предузимали да реше проблем дотрајалог моста који је био и забрањен за употребу – поручују мештани са леве обале Ибра у Магличу.

- Када је прошлог лета пририода узела ствар у своје руке, челницима локалне самоуправе нема друге него да што пре засучу рукаве и саграде нови мост.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)