ЧИСТЕ СНЕГ И СА "ТУЂИХ" ПУТЕВА: Комуналци у Врбасу и Србобрану одржавају саобраћајнице, не спорећи се око надлежности

З. Рајић

19. 01. 2021. у 10:18

ЧИСТЕ СНЕГ И СА ТУЂИХ ПУТЕВА: Комуналци у Врбасу и Србобрану одржавају саобраћајнице, не спорећи се око надлежности

Фото ЈКП Комуиналац

ЗИМСКЕ службе јавних комуналних предузећа у суседним општинама Врбас и Србобран, дочекале су снег добро "наоружане" механизацијом и агрегатима, па осим путева који су у њиховој надлежности, чисте и оне за које нису задужене.

Пет екипа РЈ "Чистоћа" врбаског ЈКП "Комуналац" машинама су уклониле снег са путева првог, другог и трећег приоритета. Са пет возила су на терен изашли и радници ЈКП "Градитељ" из Србобрана, који су учинили проходним све локалне путеве и уличне коловозе.

- У првој овогодишњој акцији чишћења снега утрошено је 30 тона соли, 6 тона ризле и око 500 килограма магнезијум-хлорида за пешачке стазе. За целу сезону је набављено 350 тона соли, 50 тона ризле, 4 тоне магнезијум-хлорида и 20 тона хладне асфалтне масе за ургентно крпљење ударних рупа - навео је руководилац ПЈ "Чистоћа" у Врбасу Ален Булајић.

Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ" у Србобрану, истиче да је још 15. новембра обезбеђена довољна количина агрегата за третирање снега, леда и поледице, а заједно са снегом ових дана је стигло још 50 тона соли. Он напомиње да су, осим коловоза, очишћени и сви тротоари и приступи пешачким прелазима.

- Наша је дужност да одржавамо само локалне путеве, али ми самоиницијативно очистимо и регионалне саобраћајнице у сва три насеља у општини - Србобрану, Надаљу и Турији, јер не желимо да чекамо службе "Бачка-пута", којима су ти правци другог или трећег приоритета - објаснио је Јовановић.

БРИГА О МОСТУ

МОСТ преко Великог бачког канала у Србобрану је у надлежности "Путева Србије", али га комуналци потпуно очисте, укључујући и стазе, прилазе и степеништа на овом објекту.

Фото Приватна архива

- То чинимо, јер смо свесни да велики број грађана из насеља Вашариште има потребу да већ рано ујутро пређе мост - нагласио је Јовановић.

Путари "Комуналца" чисте снег у граду и главне улице у селима општине, као и локалне путеве Равно Село - Кулпин, Савино Село - Косанчић и Куцура - Змајево. Правци Врбас - Бачко Добро Поље - Змајево и Врбас - Куцура су од прошле сезоне у надлежности "Бачка-пута".

БЕЗБЕДНО Путари у Србобрану одржавају тротоаре, Фото Приватна архива

- Улице Кларе Фејеш Мире, Октобарска, Данила Бојовића и Ивана Милутиновића у Врбасу, као и обилазница, у надлежности су "Путева Србије", али их ипак ми одржавамо, због наших грађана. Такође, сваке године, кад очистимо наше путеве, чија је дужина око 260 километара, сређујемо и оне који су у домену "Бачка-пута" - рекао је Булајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)