ЗНАТНО ПОВОЉНИЈА СИТУАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Смањује се број новозаражених

Богољуб Грујић

17. 01. 2021. у 09:42

ЗНАТНО ПОВОЉНИЈА СИТУАЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Смањује се број новозаражених

Фото: Град Зрењанин

НА седници градског штаба за ванредне ситуације у Зрењанину, вршилац дужности директора Завода за јавно здравље др Предраг Рудан, на основу најновијих епидемиолошких података за подручје средњег Баната, закључио је да је ситуација знатно повољнија у односу на претходна два месеца, да се смањује број заражених и број пацијената у ковид болницама, уз напомену да је у протеклој недељи регистровано 97 новооболелих, а да је на болничком лечењу тренутно 95 пацијената.

Укупан број активних случајева у пет општина средњег Баната је 1.501, од којих је 1.160 на територији Зрењанина, у Житишту и Новој Црњи је  по 65, у Сечњу 58 и у Новом Бечеју 153 активна болесника.

-  Вакцинација је почела 8. јануара и добили смо у првој додели 295 доза, од којих је вакцинисано 177 лекара и медицинских сестара, а у домовима за старе вакцинисано је 89 особа - истакао је др Рудан, уз напомену  да је  прва количина вакцина и да се наредну недељу очекује испорука још 220 доза.

Знатно је повољнија и ситуација у градским болницама, смањен је број прегледаних и лежећих пацијената и у Цовид одељењима Опште болнице у Зрењанину,  тренутно је смештено 70 пацијената, од укупно 150 кревета који су на располагању, а смањен је и број заражених здравствених радника и тренутно их је око 30. Ако се овакав тренд настави, ускоро ће бити затворени Цовид одељење  у згради педијатрије, а у Цовид систему више није Специјална болница за рехабилитацију "Русанда" у Меленцима. 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)