ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА У ПОЦЕРИНИ: Подршка сеоским породицама са више деце

В. МИТРИЋ

16. 01. 2021. у 21:53

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА У ПОЦЕРИНИ: Подршка сеоским породицама са више деце

Фото: ГУ Шабац

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца др Алексдандар Пајић обрадовао је посетом мештане Букора, најудаљенијег шабачког села.

Он им је ставио јасно и гласно до знања да је, нова власт, не само живо заинтересована, већ да се, свом снагом бори, и бориће се, уз помоћ и државе, да свако овдашње село засијају у најбољем сјају.

То посебно важи, како каже челник града на Сави, за оне који имају више деце и тако пркосе пошасти овог доба – „белој куги“.

Градоначелник је посетио породице које имају највише малишана, које су поносне на своју чељад.То су млади домаћини и домаћице, који имају троје или четвором деце и остали су верни прадедовском огњишту.

Др Пајић је најмлађим мештанима даровао новогодишње пакетиће, а са њиховим родитељима, бакама и декама разговарао о ономе шта је најургентније да се, у овом делу славне Поцерине, унапреди живот у сваком погледу.

- Породице Мијаиловић и Дамњановић су породице са троје и четворо деце, које желе да остану у Букору и наставе са бављењем пољопривредом. Најмлађима сам поклонио слатке поклоне за новогодишње празнике, а са старијим члановима породице разговарао сам о начину на који Град Шабац може помоћи да у наредном периоду остварују још веће приходе, да шире своје породице и остану на селу. Ниједан становник Града Шапца не сме и не може бити заборављен у 21. веку - рекао је градоначелник Пајић.

У домаћинству Мијаиловић сабрале су се четири генерације. Остали су сви на кућном прагу, на свом имању, као истински наследници својих славних предака. Најмлађи у овом дому су Вељко, Урош и Лука.

-Хвала градоначелнику Пајићу и драго ми је што нас је посетио иако смо удаљени од града. Поразговарали смо са њим о проблемима са којима се сусрећемо. Захвалан сам му што нас је саслушао. Врата наше куће су отворена за сваког ко жели да нас посети - речи су Јована Мијаиловића из Букора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)