ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У ШАПЦУ: Штаб позвао суграђане да се пријаве за имунизацију

В.Митрић

16. 01. 2021. у 11:54

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У ШАПЦУ: Штаб позвао суграђане да се пријаве за имунизацију

Фото: Depositphotos

У ШАПЦУ данас почиње вакцинација против вируса корона старијих од 75 година, који су се пријавили преко портала еУправа, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације.

Градски штаб за ванредне ситуације позивао је све суграђане да наставе да се пријављују преко портала, с обзиром на то да је држава обезбедила довољне количине вакцина, а да ће Град Шабац обезбедити све предуслове за вакцинацију.

Пошле дужег временског периода забележен је већи број контролних него првих прегледа у ковид амбуланти шабачког Дома здраваља ,"Др Драга Љочић".

У Шабачкој Општој болници хоспитализовано је укупно 164 пацијента, а 17 су корисници Геронтолошког центра Шабац. У последња 24 часа примљен је један корисник на болничко лечење, док се дест кориника тренутно налази на кисеоничкој потпори у самом центру.

Један ковид позитиван корисник, који је био у терминалној фази малигне болести, преминуо је у самој установи. Додатним епидемиолошким истраживањем утврђено је да су још два запослена ковид позитивна, а били су породични контакти.

Из штаба апелују на све суграђане да искористе могућност додатне заштите путем вакцинације, али и да наставе да поштују све предвиђене мере јер само заједно можемо победити вирус.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)