ПИЈАЦА КАО УКРАС ГРАДА: Обновљена зелена тржница у Сомбору почела са радом

Ј. БЕКИЋ

16. 01. 2021. у 07:40

РАДНИЦИ ЈКП "Простор" у Сомбору недавно су окончали радове на реконструкцији "Пијаце у ланцима" која се налази у центру града.

ПИЈАЦА КАО УКРАС ГРАДА: Обновљена зелена тржница у Сомбору почела са радом

фото Ј. Бекић

Изграђена је атмосферска канализација, уређен пијачни плато између Робне куће и Жупног двора, па је пијачни простор поред Робне куће и Градске куће, некад деценијско ругло града, добио нови -лепши изглед.

На лепом уређеном простору постављено је близу 200 нових мултифункционалних тезги у три величине, у којима продавци могу да складиште робу. Тезге су наткривене, па трговци више неће киснути и бити изложени сунцу као до сада. Уређење пијаце је трајало шест месеци и за то време, које су продавци провели на "ћелавом тргу" иза старих бетонских тезги, нису имали уговоре и нису плаћали резервацију. Зато ће сада плаћати резервацију од девет месеци, односно до 30. септембра.

ВИДЕО-НАДЗОР СА 16 КАМЕРА

НА простору реконструисане пијаце биће постављен и видео- надзор са 16 камера. Сваки покушај несавесног оштећења нових тезги и мобилијара на пијаци биће снимљен, а виновници откривени и приведени правди.

Почетна цена резервације појединачне тезге и тезге на цветној пијаци износи 37.500 динара. Цене су нешто више у поређењу са претходном лицитацијом из 2019, када је годишњи закуп тезге прве категорије био 34.000, а продајног места на цветној пијаци 26.700 динара.

У ЈКП "Простор", предузећу које управља пијацама, кажу да ће после истека периода од девет месеци сагледати и проценити да ли су оне биле превисоке или не, и та процена ће се узети у обзир када се буде формирала годишња цена резервације тезги.

Ко жели пространију пијачну тезгу, мораће да завуче руку у џеп. Шест великих ,такозваних ВИП тезги понуђено је пијачним продавцима за период јануар-септембар по почетној цени од 112.500 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)