ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Нема преминулих у последња 24 сата, потврђено још 18 случајева вируса корона

М.Б.

15. 01. 2021. у 15:01

СРЕЋОМ, у данашњем званичном извештају о ковиду-19 у Рудничко-таковском крају током минула 24 сата, нема преминулих! У том периоду, потврђено је још 18 особа, позитивних на ту заразу.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Нема преминулих у последња 24 сата, потврђено још 18 случајева вируса корона

Фото: М.Б.

- Укупан број заражених у овом трећем пику епидемије је 1.323. Од њих, излечено је 549, они и њихови контакти ослобођенини су кућне изолације. Тренутно су из овог краја хоспитализована 34 пацијента, позитивна на корона вирус, већином у Општој болници у Горњем Милановцу. Сва преостала ковид позитивна лица, налазе се у кућној изолацији, под надзором лекара Дома здравља у Горњем Милановцу - изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора тог Дома.

У Ковид амбуланти тог Дома, јуче је обављена 109 прегледа, урађено 27 антигенских тестова, узето је 11 назофарингеалних брисева. Из те амбуланте, јуче су три особа упућене на хоспитализацију.

Статистику епидемије Ковид-19 у овом крају пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.318 лица, уз 73 смртне жртве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)