НАЈПРЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАДИЦИ: У пиротском крају почела вакцијнација против ковида

В.Ћ.

14. 01. 2021. у 14:16

НАЈПРЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАДИЦИ: У пиротском крају почела вакцијнација против ковида

Фото: В.Ћ.

ПРЕМА унапред утврђеном плану, у домовима здравља на подручју Пиротског округа, почела је вакцинација против ковида 19.

Овдашњи ЗЗЈЗ, примио је прву количину од 215 вакцина "Pfizer-BionTech-Covid19", које ће примити запослени у ковид одељењима пиротске Болнице, њихове колеге у ковид амбулантама, као и запослени и штићеници Дома за старе у Димитровграду.

По последњим подацима, на подручју Пиротског округа регистровано је 24 новозаражених особа, а исто толико узорака је послато на тестирање у лабораторију нишког ИЗЈЗ. У ковид одељењима пиротске ОБ од последица заражавања преминуле су две особе:једна из Пирота, и друга из Димитровграда. Од почетка епидемије у округу је укупно преминуло 128 особа.Ковид је лабораторијски потврђен у 3027 случајева. Мера изолације наложена је за 26, а укинута за 24 особе, а у ковид амбуланти било је 159 прегледа од којих је 46 првих, а 146 контролних. Од заразе у Болници тренутно се лечи 34 болесника.

Уз те податке, у Центру за контролу и превенцију болести ЗЗЈЗ, констатују да се број хоспитализованих и смртних исхода полако смањује, као и интензитет преношења вируса. Само одговорним поштовањем свих мера, ситуација се може држати под контролом-поручују из ЗЗЈЗ у Пироту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)