ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ: Епидемиолошка ситуација у Чачку

В.И.

13. 01. 2021. у 13:23

ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ: Епидемиолошка ситуација у Чачку

Фото В. Н.

НА ковид одељењима чачанске болнице током протекла 24 сата (пресек од среде ујутру) преминула су два пацијента. Реч је о 80-годишњој Чачанки и 77-годишњем Чачанину.

У трећем таласу епидемије у Моравичком округу до сада је преминуло 225 особа које су лечене од короне, од којих је 169 из Чачка. Од укупног броја преминулих, позитиван ковид налаз званично је потврђен код 149 особа.

У болници тренутно је хоспитализовано 109 пацијената, колико их је било и претходног дана, примљено је 12 пацијената са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, док је осморо отпуштено на кућно лечење.

У респираторном центру смештено је пет најтежих болесника. Један са изразито тешком клиничком сликом прикључен је на механичку вентилацију.

У пријемно-тријажној амбуланти чачанске болнице јуче су евидентирано је 137 прегледа, од чега 48 првих.

Према подацима Завода за јавно здравље, у Моравичком округу потврђено је још 77 случајева заразе корона вирусом, и то од 275 тестираних. Ковид-19 потврђен је код 36 особа из Чачка, 22 из Горњег Милановца, девет из Лучана и 10 из Ивањице. У обзир су узети резултати ПЦР и антигенског тестирања.

Проценат тестова чији је налаз позитиван на вирус корона износи 28. Претходног дана било је 18 процената новозаражених у односу на број тестираних.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)