СМОТРА АГРАРА ПРИЧЕКАЋЕ ЈЕСЕН: Корона и ове године преселила манифестације новосадског сајма на интернет

С. БАЈИЋ

13. 01. 2021. у 10:14

СМОТРА АГРАРА  ПРИЧЕКАЋЕ ЈЕСЕН: Корона и ове године преселила манифестације новосадског сајма на интернет

ФотоТанјуг

НА Новосадском сајму, с обзиром на чињеницу да су прошле године због пандемије короне одржане само четири манифестације у "реалном формату", а Међународни пољопривредни сајам показао се веома успешним у онлајн презентацији, намеравају да овогодишње догађаје, планиране за првих шест месеци, одрже такође путем друштвених мрежа.

То потврђује Слободан Цветковић, генерални директор новосадске сајамске куће и наглашава да се у плановима мора ићи корак по корак.

- Искуство стечено у 2020. нам говори да пословни планови могу бити промењени преко ноћи - каже Цветковић.

- Манифестације које планирамо у првој половини године биће у онлајн формату. Колико год желели да дочекамо и излагаче и посетиоце, здравствено-безбедносни аспект је наше пословање преселио на интернет. Међународне дане енергетике и инвестиција планирамо 4. и 5. марта, Сајам образовања требало би да буде 24-26. марта, а затим следе Сајам књига и Изложба уметности.

НАЈТЕЖА ГОДИНА

Глобална пандемија учинила је немогућном организацију догађаја у традиционалном смислу и довела нашу кућу у најтежу пословну ситуацију у последњих 70 година. Нова реалност прихваћена је као изазов за промену пословног модела и прилагођавање новонасталој ситуацији - истиче Цветковић (на слици).

Фото НС Сајам

Он истиче да су за сајам од изузетног значаја у 2020. биле с и мере за привреду које је омогућила држава, као и подршка Града Новог Сада када је то било најпотребније.

- У овој години планирамо да 88. међународни пољопривредни сајам одржимо у стандардном формату, али тек на јесен, за када се очекује и знатно боља епидемиолошка ситуација - каже Цветковић. - Што се тиче осталих сајамских приредби, комплетне јесење сезоне, формата у којем ће бити организоване манифестације, одлучиваћемо у складу са препорукама Кризног штаба Републике Србије.

Цветковић истиче да је прошлу годину Новосадски сајам стартовао изузетно упешно, Међународним данима енергетике а да су Сајам књига, Изложбa уметности и Сајам образовања окупили 15 одсто више учесника у односу на годину дана раније.

- Од Пољопривредног сајма оправдано смо очекивали много. У децембру 2019, јануару и фебруару 2020. продаја изложбеног простора била је неупоредиво боља у односу на претходних 10 година. Очекивали смо да ћемо имати најуспешнији Пољопривредни сајам у 21. веку. Међутим, десила се корона. Део просторних капацитета уступили смо за привремену ковид-болницу у два наврата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)