ЗАРАЖЕНЕ ЦЕЛЕ ПОРОДИЦЕ: Не смирује се корона у Пиротском округу

В.Ћ.

11. 01. 2021. у 18:38

ЗАРАЖЕНЕ ЦЕЛЕ ПОРОДИЦЕ: Не смирује се корона у Пиротском округу

Фото: В. Ћ.

ДАНАС је на подручју Пиротског округа регистровано још 30 новозаражених ковидом 19. На тестирање у нишку Лабораторију ИЗЈЗ послат је 21 сумњиви узорак. У Општој болници јуче и данас преминуле су две особе, чиме се број преминулих од почетка епидемије повећао на 125 особа.

Како наводе у пиротском ЗЗЈЗ, од почетка епидемије, ковид је лабораторијски потврђен у 2991 случају. Међу зараженима су читаве породице, радно активни грађани, здравствени радници, деца и стари. Данас је наложена мера кућне изолације за 32 особе, а укинута за 38 са потврђеним контактима. Током минулог викенда у ковид амбуланти прегледано је 195 особа, од којих су 60 први пут дошле на преглед, а 135 на контролни .

Постепено се смањује број смртних исхода и број хоспитализованих болесника, којих је на ковид одељењима ОБ тренутно 44. Из Центра за контролу и превенцију болести ЗЗЈЗ у Пироту констатују да се интензитет преношења вируса у популацији постепено смањује, али да само одговорним понашањем можемо епидемијску ситуацију држати под контролом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)