СНЕГ И КИША СТАЛИ ПОСЛЕ 15 САТИ: Тешка ситуација на Пештеру, у неким крајевима још без струје

Н. Кочовић

11. 01. 2021. у 10:56

ОКО 500 домаћинстава на Пештерској висоравни и даље је без струје због хаварија изазваних снегом и леденом кишом која је у овом делу Србије непрекидно падала више од 15 сати.

СНЕГ И КИША СТАЛИ ПОСЛЕ 15 САТИ: Тешка ситуација на Пештеру, у неким крајевима још без струје

Н. Кочовић

Најтежа ситуација је у месним заједницама Баре, Карајукића Бунари, Кладница, Лопиже и у селима око Јадовника где је висина снега преко пола метра.

- Од раног јутра ангажовани су путари и двадесетак машина и улажемо максималне напоре да очистимо путеве до центара села, а потом и ка засеоцима и удаљеним домаћинствима. Ради се по приоритетима и надамо се да ћемо ускоро главне путне правце оспособити за саобраћај – кажу у Јавном предузећу за уређивање грађевинског земљишта.

Н. Кочовић

 

На терену је и шест екипа Електродистрибуције које покушавају да отклоне кварове на електро мрежи због којих села у околини Бара, Гоња, Штавља, Јадовника, али и других делова Пештери данима немају струју.

До проблема у снабдевању електричном енергијом дошло је и на подручју Тутина и Новог Пазара где су поједина села без струје или једне фазе.

Снег и ледена киша који су у овом делу Србије падали од јуче поподне престали су рано јутрос, а температура је испод нуле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)