У ДОЉЕВЦУ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Евакуација мештана због изливања реке, на снази је наранџасти метеоаларм

Novosti online

11. 01. 2021. у 08:19

СНЕГ и даље пада широм Србије, највише га има на планинама – на Копаонику преко 70 центиметара, на Старој планини 40, а на Златибору 30 центиметара. На Пештерској висоравни снега има преко пола метра, а у Тутину пада ледена киша због чега су многа сеоска домаћинства остала без струје. У општини Дољевац због изливања реке проглашена је ванредна ситуација. На снази је наранџасти метео-аларм.

У ДОЉЕВЦУ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Евакуација мештана због изливања реке, на снази је наранџасти метеоаларм

Фото: В.И.

Путни правци првог и другог приоритета су проходни осим на деоници ауто-пут Е-80 код места Црвена Река у смеру ка Пироту, рекла је Ангелина Реџић из Националног центра за обавештавање, пренос РТС.

Према њеним речима око 70.000 потрошача је имало или има проблема са снабдевањем електричном енергијом.

У општини Дољевац проглашена је ванредна ситуација због изливања водотокова. Из села Шаиновац евакуисано је 16 мештана који су смештени у Дољевцу.

Снег је успорио саобраћај на аутопуту "Милош Велики" на деоници Прељина-Обреновац и на Дивчибарама, где је висина снежног покривача 30 центиметара.

Због снега и клизишта ауто-пут Е-80 код места Црвена Река у смеру ка Пироту је једини непроходни правац првог приоритета, саопштавају Путеви Србије. На појединим планинским деоницама забрањен је саобраћај за теретна возила а возачима се препоручује опрез и обавезна зимска опрема.

Када је реч о Београду снега има између 10 и 15 центиметара а на ширем подручју града и више.

Према речима руководиоца Зимске службе ЈКП "Београд пут" Жељка Маравића на рашћишћавањусе ради већ другу ноћ непрекидно и до сада није било већих проблема.

- Прво смо уклањали снег машинама а затим смо посипали путеве. Снег је тежак па смо уз асистенцију комуналних служби отклонили гране које под тежином снега падају. Када се заврши први приоритет а то је 80 одсто, онда се приступа и споредним улицама. Не смемо да дозволимо да улице под успоном буду клизаве - рекао је за РТС Маравић.

На ширем подручју Београда снежни покривач је и дупло већи од централних улица а на рашчишћавању су ангажована 93 тима.

Иако пада суснежица снежног покривача на улицама Ниша и околине нема.

Путеви су влажни и могуће је стварање леда при тлу па је опрез у вожњи неопходан, јавља дописница РТС-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)