ПОКЛОНИ ЗА МИЛУ И ДВЕ СОФИЈЕ: Нова 2021. у Суботици, Сремској Митровици и Новој Пазови почела са девојчицама

Ј. Л. - С. К.

11. 01. 2021. у 06:34

ПОКЛОНИ ЗА МИЛУ И ДВЕ СОФИЈЕ: Нова 2021. у Суботици, Сремској Митровици и Новој Пазови почела са девојчицама

Фото В. Н.

ТРИ града Војводине почела су ову 2021. годину са девојчицама. У породилишту суботичке болнице на свет је 1. јануара у 6.40 дошла Софија Ђорђиоски, а Мила Јокић прва је рођена беба на подручју Града Сремска Митровица. Још једна Софија је прворођени житељ Нове Пазове у Новој години.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић уз честитке на принови родитељима Слађани (32) и Маринку (35) Ђорђиоски, уручио је пригодне дарове и поклон-картицу у новчаној вредности од 50.000 динара.

- Поштујући све епидемиолошке мере, посетили смо дивну породицу Ђорђиоски, чија је ћерка Софија прва суботичка беба рођена у новој 2021. Ова лепа и симболична традиција подсећа нас да су деца најважнија, како за град, тако и за нашу земљу - поручио је градоначелник Бакић, истичући који вид пронаталитетне политике Суботица подржава. - Финансирамо четврти покушај вантелесне оплодње за прво и први покушај за друго дете. Померили смо и старосну границу за ту процедуру на 44 године живота код жена, а у Општој болници је, пре пандемије, отворен нови Центар за вантелесну оплодњу у чије опремање су Град и Покрајина инвестирали више од 300.000 евра.

РОЂЕНО ВИШЕ БЕБА НЕГО У 2019.

ПРОШЛЕ године забележен је пораст у броју рођене деце, каже заменик директора Опште болнице у Сремској Митровици др Драган Малобабић.

- У Сремској Митровици је током 2020. године рођено 1.437 беба. На свет је дошло више дечака, њих 755 и 686 девојчица, док су у 2019. години рођене 1.363 бебе, што значи да смо у прошлој имали 74 порођаја више - наводи др Малобабић, додајући да је то пораст од 5,4 одсто новорођених у односу на 2019. годину.

Супружници Слађана и Маринко Ђорђиоски захвални су на поклонима и издвојеним средствима за њихову Софију. Порођај је протекао у најбољем реду, беба је била тешка 3.370 грама и дугачка 51 центиметар.

 Мала Софија са мамом, татом и старијом сестром, Фото В. Н.

- Породила сам се природним путем, све је било у реду. Софија је најлепши поклон који сам могла да добијем за Нову годину. Здрава је и лепо напредује. Срећни смо због принове, само је њена сестра Елена, која ће у марту напунити две године, некако збуњена - каже мајка Слађана. - Захваљујемо се градоначелнику и Граду Суботици на пажњи, поклонима и финансијској подршци.

Градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић уручила је поклоне Јелени и Милану Јокићу, родитељима малене Миле. Она је рођена 4. јануара, тешка је 2.880 грама и дуга 48 центиметара а добила је поклон у вредности од 10.000 динара, као и 50.000 динара у новцу.

 Поклоне за ћерку Милу преузео отац Милан, Фото С. Костић

Прва беба која је рођена у породилишту Опште болнице у новој години је Софија из Нове Пазове, која је такође добила поклон у вредности од 10.000 динара од митровачке локалне самоуправе. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)