СЛОГА И ЉУБАВ РАНЕ ЛЕЧЕ: Божићни празници у Шапцу - Владика служио у цркви Светога Саве (ФОТО)

В.Митрић

06. 01. 2021. у 22:42

ЕПИСКОП шабачки и администратор ваљевски Лаврентије(Трифуновић), освештао је бадњак у цркви Светога Саве, која је при Духовно-културном центру у Касарским ливадама у граду на Сави.

СЛОГА И ЉУБАВ РАНЕ ЛЕЧЕ: Божићни празници у Шапцу - Владика служио у цркви Светога Саве (ФОТО)

Фото: В.Митрић

Владика, коме је ово 53 светковање Божића, откад је посато архијереј СПЦ, и који је овај празник светковао на свим континентима, са верујућим људима нашег рода, каже да „долазак богомладенца увек доноси радост, лепоту, топлину душе и богаство духа“.

-Молимо се да, уз молитве, али и бригу о сваком од нас, и бригу сваког за себе, превладамо и ову пошатс савременог живота, која се зове пандемија корона вируса -рекао је владика Лаврентије, који ће 18. фебруара да председавао Изборним сабором на ком СПЦ треба да добије новог поглавара. -Морамо се молити, помагати и борити за оне којима је најтеже. Свака људска душа је наша брига.Само љубав, слога, слодидарност, мир међу људима и чвстина у вери могу да помогну да, и највеће невоље, лакше пребродимо.

Владика је свим верницима епархија шабачке, ваљевске, за које је надлежан као архијереј, као и свештенству и монаштву честитао наш највећи и најрадоснији празник.Подсетио је да је ову годину, у овом делу Србије, прогласио годином владике Николаја Велимировића, и то 14о година од рошења тог свеца из Лелића и 30 година од преноса његових мошти у отаџбину.

Шапчани су, у великом броју, дошли у храмове.По традицији, највише их је било у и испред Саборне цркве, посвечене апостолима Петру и Павлу, где је био и Александар Пајић, градоначелник Шапца. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)