НА ТРГУ СЛОБОДЕ У НОВОМ САДУ: Грађанима бесплатно подељено 10.000 бадњака

Љ.П.

06. 01. 2021. у 13:22

НА ТРГУ слободе у Новом Саду данас су грађанима бесплатно дељени бадњаци, које је организовало ЈП Национални парк „Фрушка гора“, а кацији је присуствовао и Далибор Рожич, члан Градског већа за културу.

НА ТРГУ СЛОБОДЕ У НОВОМ САДУ: Грађанима бесплатно подељено 10.000 бадњака

Фото: Прес служба града

Бадњаци су раније припремљени у оквиру редовног одржавања храстових шума, како би се сузбила бесправна сеча младих храстових изданака.


-Традиционалне вредности су утицале на формирање идентитета сваког од нас и ово је добра прилика да скренемо пажњу на нашу традицију и обичаје, као и на штетност нелегалне сече храстових грана и важност очувања природне околине и наших шума – рекао је Рожић.

-  Захваљујући сарадњи са ЈП „Национални парк Фрушка гора“, Град Нови Сад сваке године реализује бесплатну поделу бадњака грађанима и на тај начин дајемо допринос прослави великог хришћанског празника, Божића. Данас је важан дан за све оне који Божић славе по Јулијанском календару и желим им да празнике проведу у кругу својих породица у здрављу, миру и добром расположењу. Честитам грађанима Божић и желим им срећну и успешну 2021. годину.

Фото: Прес служба града

 

Подела бадњака је такође организована и на платоу испред СПЕНС-а, на којем је помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић поделио грађанима бадњаке уз најлепше жеље за предстојећи празник. 

-Бесплатном поделом бадњака показујемо да водимо рачуна о традицији и духовности, као и о  онима који нису у прилици да приуште куповину бадњака. Истовремено ово чинимо како људи не би уништавали младице храста, нарушавајући биодиверзитет Фрушке горе- истакао је Александар Петровић.

Директор ЈП „Национални парк Фрушка гора“ Радослав Крунић рекао је да је за поделу обезбеђено више од 10.000 бадњака који су, осим за подручје Града Новог Сада, намењени и за општине Шид, Сремска Митровица, Беочин, Ириг, Инђија и Сремски Карловци. Како је он нагласио, делује се у циљу спречавања сече младих храстових стабала, чиме се, посебно у овом празничном периоду, наноси велика штета шумама. 

Уз поделу бесплатних бадњака за грађане организована је и подела фрушкогорског чаја, а чуварска служба Националног парка ће заједно са полицијом, у три смене контролисати недозвољено сечење храстових стабала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)