ЗА ДВА ДАНА ПРЕМИНУЛО ШЕСТ ОСОБА: Епидемија вируса корона у Пиротском округу

В.Ћ.

04. 01. 2021. у 18:14

ЗА ДВА ДАНА ПРЕМИНУЛО ШЕСТ ОСОБА: Епидемија вируса корона у Пиротском округу

Фото: В.Ћ.

ДАНАС је на подручју Пиротског округа регистровано још 14 особа заражених ковидом, а у надлежну лабораторију послато је на тестирање 33 узорка.

У последња два дана, од последица заразе на подручју округа преминуло је шест особа које су се лечиле у пиротској Општој болници.

Како наводе у пиротском ЗЗЈЗ,од почетка епидемије на подручју округа лабораторијски је потврђено 2880 случајева заразе, а битку са болешћу изгубило је 118 особа. Током празничних дана био је смањен број прегледа, али се очекује да наредних дана буде више прегледа, односно сумњивих случајева.

Међу зараженима су читаве породице, радно активно становништво, здравствени радници, деца, стари. Данас је наложена мера изолације за 21 особу, а укинута за 73. Јуче је у ковид амбуланти у Пироту прегледано 132 особе, од којих су 26 биле на првом, а 106 особе на контролном прегледу.

У пиротској Општој болници тренутно се , на ковид одељењима , лечи 57 болесника. Епидемиолошка ситуација у Димитровграду је ванредна али стабилна, у Белој Паланци, Пироту и Бабушници ванредна са тенденцијом стабилизације-кажу у Центру за контролу и превенцију болести пиротског ЗЗЈЗ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)