СКУПЉЕ ИЗНОШЕЊЕ СМЕЋА И ПРЕВОЗ: Са Новом годином у град на Ибру стигла и поскупљења

Г.Ћ.

04. 01. 2021. у 11:54

У СМИРАЈ прошле године одборници Скупштине града Краљева усвојили су предлоге овдашњег Градског већа па је као непријатна новогодишња честитка становницима града на Ибру стигло поскупљење јавног градског и приградског превоза, као и услуге сакупљања, изношења и депоновања смећа.

СКУПЉЕ ИЗНОШЕЊЕ СМЕЋА И ПРЕВОЗ: Са Новом годином у град на Ибру стигла и поскупљења

Фото: Г. Шљивић

Услуга ЈКП „Чистоћа“ поскупела је за око 20 одсто, и просечна цена за изношење смећа по новој тарифи износиће 4,18 динара. У овом предузећу поскупљење правдају досадашњом ниском ценом у односу на оклоне градове и општине, и сматрају да виша цена неће представљати велики ударац на буџет грађана, а допринеће, како кажу, побољшању квалитета услуга.

Истовремено, градски и приградски јавни превоз на територији Краљева поскупео је за 8,98 одсто, односно цена аутобуске карте у зависности од релације биће скупља од 10 до 20 динара. Усвајањем ове одлуке, одборници су прихватили захтев фирме „Аутопревоз Чачак“ којој је од почетка прошле године поверено обављање градског и приградског превоза као носиоцу конзорцијума у којем су још и „Кавим“ Рашка, „Кавим Јединство“ Врање и краљевачки „Пуб интернационал“. Превозник је свој захтев, поред осталог, образложио повећањем трошкова, понајвише у делу сервисирања и одржавања возила и трошкова зарада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)