У ДРЕЖНИКУ ЈОШ МАЛО ПОСЛА ЗА ДЕДА МРАЗА И ЧИТАОЦЕ НОВОСТИ: Ацо (10) сања кућу са купатилом

Н. Ј.

01. 01. 2021. у 19:26

У ДРЕЖНИКУ ЈОШ МАЛО ПОСЛА ЗА ДЕДА МРАЗА И ЧИТАОЦЕ НОВОСТИ: Ацо (10) сања кућу са купатилом

Фото: Н.Јанковић

ЈЕЗДЕЋИ по ужичком крају, Деда Мраз је забасавши преко Кошуте, овај пут прво свратио у Дрежник.

То је требало доживети! Лице Александра Милића (10) развукло се у најведрији осмех који се замислити може, сваки поклон покренуо је бујицу радости и малишанов најискренији узвик: Нова година је сад стварно, најстварније стигла! И никога на свету срећнијег нема, од дечака који уместо каде за купање - има зарђали метални лонац, а уместо струје и сијалице - свећу да под њеним пламеном учи.

Стигли су до Аца, посредством рекреативаца, ужичких "Задружних бициклиста" од Ужичана и пријатеља са свих страна, сјајни поклони: један плави блистави планински бицикл, кацига и додатна опрема, разне потрепштине, ситнице и слаткиши...

- Да уживамо сада, да не причамо лоше ствари, јел важи - провукло се под плавим, бистрим дечаковим оком.

Утишана, необично озбиљна реченица, за урнебесно ведар Ацов дух. Његова одбрана од свега и свакога.

- Мене су мало зезали другови, буде тако са њима, понекад... Рекли су да ја никад нећу добити бицикл - открива дечак шта га тишти кад остане сам и причу окреће на страну где му је срце - А види сад "Полара"! Види му боју! И кацига је најбоља, за професионалце...

Обећавамо под рафалом дечијих осмеха, ни слова више о лошим стварима. Кад тежак живот у срцу овог дечака ама баш ништа покварио и упрљао није, неће ни паметовање одраслих.

Само бисмо, ипак, још једно: да се Деда Мраз још мало задржи у Дрежнику. Дечак има још један недосањани сан, а на корак је да се обистини.

- Правимо нову кућу, дођите да видите, све је озидано, још мало посла је остало. Кад је завршимо, ја ћу моје другове да дочекујем унутра - осваја оптимизмом, насмејани дечак из Дрежника, један од најмлађих "Задружних бициклиста".

Дечак је затим, по зимском дану, неколико часова уочи дочека Нове године одјездио низ дрежнички макадам, да друговима код школе где се окупљају сви, покаже свој нови бицикл.

Ацов тата остао је без посла, нарушеног је здравља а надница није довољна да се сан дечака о кући са купатилом и бојлером унутра, оствари.

- Многи су ми помогли да кућу укровим, купљен је материјал за цело приземље, пријатељ из Ваљева ми је обећао комплетну изолацију, људи су добри и не желе ни име да им се зна, а помажу пуно. Ту су столарија, ламинат, набављене су плочице за купатило... Сада треба омалтерисати унутрашњост, недостаје нам материјал за димњак, материјал за септичку јаму, цеви за купатило... - каже Богосав Милић, Ацов тата и показује недовршену грађевину.

Остало је, дакле, мало посла за одрасле, да се дечија срећа не прекине, да Ацо пролеће дочека у новој кући, са купатилом, сопственом собом и новим креветом унутра. Да се заувек поздрави са напуклим зидовима, трулим прозорима кроз које шиба мраз...

Да тако и буде, потребно је мало солидарности и помоћи читалаца "Новости". Свако ко жели да помогне да се највећа жеља насмејаног дечака из Дрежника обистини, може то учинити тако што ће директно контактирати Ацовог оца Богосава (061/601-30-65) или уплатом на рачун: Богосав Милић, 170001033566000050, Уникредит банка.

А Ацо ће, каже, с првим пролећним сунцем, право из из своје нове куће у велику вожњу ужичким крајем, на свом новом блиставом бициклу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)